Friesland reis Reis door de wijn

Stap in de auto, het is tijd om op pad te gaan!

Wij nemen je mee

Programma (dag 1)

Op vrijdag ochtend wordt er verzameld in Joure met een bakje koffie en een lekkernij. We reizen in een groep ongeveer 15 personen. Als de groep compleet is vertrekken we met een busje richting Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland. Hier gaan we cultuur opsnuiven door middel van een leuke stadswandeling.

Vervolgens gaan we op weg naar wijngaard de Frysling. Hier wordt een rondleiding georganiseerd door de wijngaard en vertellen de eigenaren alles over het maken en de eigenschappen van hun wijnen vervolgd door een proeverij met een lekkere picknick in de wijngaard.

Aan het eind van de middag arriveren we weer in Joure en kun je inchecken bij het hotel Anne-Klare. Hierna kan ieder voor zich nog even lekker het mooie dorp bekijken.

In de avond wordt er een 4-gangen wijn-spijs diner georganiseerd bij de Jongens van Joure. Na het diner word je opgewacht in de Ierse pub Tigh Barra voor een leuke wijn pub quiz.

Friesland Reis door de wijn

Programma (dag 2)

De 2e dag staat in het teken van een heerlijke Fietstocht door het Friese landschap. Je vertrekt na het ontbijt bij Hotel Anne Klare.

Na ongeveer een half uurtje fietsen is het tijd voor de eerste stop. Dit is bij wijndomein de Heidepleats in St. Nicolaasga. Hier krijg je een rondleiding door de wijngaard vervolgd door een wijn en kaas proeverij.

Je vervolgt je weg op je eigen gemak en je komt langs de dorpjes Sloten en Oudemirdum welke je op je gemak kan bekijken. Deze fietstocht brengt je ook een stuk langs het IJsselmeer waar je leuke strandjes kan bezoeken.

Het eindpunt van de fietstocht is Stavoren waar je een overnachting te wachten staat in een wijnvat. Het diner vindt plaats bij de Koebrug, een Schots restaurant met whiskybar. Hier geniet je van een lekker hoofdgerecht gevolgd door een whisky proeverij van 3 soorten whisky.

Friesland Reis door de wijn

Programma (dag 3)

Na het ontbijt vertrek je op de derde dag per sloep voor een hele dag heerlijk genieten op de Friese meren. Je vaart terug richting Joure en onderweg kun je genieten van een heerlijke wijnproeverij met bijpassende hapjes op 6 verschillende locaties.

Onderweg meer je aan in Heeg voor een heerlijke High tea. Terug aangekomen in Joure zit de wijnreis door Friesland er alweer op!

De prijs voor de reis bedraagt ongeveer € 430,00 per persoon.

Friesland Reis door de wijn

Kunnen wij u helpen? Neem contact op!

Ben je geïnteresseerd geworden in een leuke wijnproeverij of kunnen wij je helpen met een mooie wijnreis, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Mailtje versturen

Kurken Reis door de wijn